Home
Voor al onze informatie en Boekingen:
Info@zeilvakantie.nl
+31 (0)6 1876 3470

OFFERTE AANVRAGEN >>

ZEILVAKANTIE.NL

De beste aanbieding voor iedere zeilvakantie

Klik hier voor alle prijzen en beschikbare jachten per bestemming!
Maak het uzelf makkelijk! 

Zeilvakantie.nl verzorgt ook de vliegtickets en transfers naar al onze bestemmingen!

Ook de reisverzekering en annuleringsverzekering!
In de Caribbean boek je de volgende zeilvakanties!

- Zelfstandig zeilen
- Meezeilvakantie
- Jachtverhuur met schipper
- Zeilinstructie

Zeilen in de Caribbean


Kroatië - Griekenland - Italië en Sardinië - Mallorca en Zuid-Frankrijk - Prijslijst


Caribbean


De Britse Maagden eilanden (BVI)

Internationaal bekend als een waar zeilers paradijs, bieden de meer dan 60 eilanden van de Britse Maagden eilanden ook alle charmes van de natuurlijke Caribbean. Een ketting van eilanden en cays ligt langs Sir Francis Drake Channel tussen Puerto Rico en St.Kitts. De Britse Maagdeneilanden hebben een ongerepte omgeving, een hoge levensstandaard en een intieme sfeer. Vele van de eilanden zijn rijkelijk bevolkt met de inheemse fauna, waaronder roodbeen schildpadden en Anegada inguanas.


Tortola is het grootste eiland, en de hoofdstad, Road Town, is voorzien van alle voorzieningen als banken, winkels, restaurants en bars. De noordelijke kust van Tortola zijn bezaaid met baaien en geïsoleerde stranden zoals Brewer's Bay en Smuggler's Cove. Het meer dichtbevolkte Cane Garden Bay biedt een ontspannen typische Caribische sfeer met cocktail bars en restaurantjes.


Het bergachtige Virgin Gorda is met de afgelegen stranden en baaien een natuurlijke trekpleisters. Er zijn talrijke meertjes, die geweldig zijn om in te snorkelen. Het eiland Jost Van Dyke, vernoemd naar een Nederlandse V.O.C kapitein, leeft op zijn goede reputatie voor ontspanning en biedt uitstekende beschutte aanleg mogelijkheden voor zeilers.


Richting het noordoosten zeil je naar Anegada en het 29-kilometer lange Horseshoe Rif, één van 's werelds langste riffen. Hier kan je fantastisch zwemmen, duiken en snorkelen of gewoon genieten van de omgeving vanaf het voordek van je zeiljacht.


Norman Island, zogenaamd het Treasure Island van Robert Louis Stevenson's beroemde verhaal, heeft geen andere inwoners en er zijn maar een handvol restaurants en bars. Hier is de Caves een beroemde snorkelspot, de Indians en Marina Cay zijn ook erg populair. Necker Island is privé-eigendom van Sir Richard Branson. Het grotendeels onontwikkelde Peter Island biedt vele anker mogelijkheden en privé stranden. Uana Island is een officieel aangewezen wildreservaat voor vele inheemse diersoorten.


De Britse Maagden eilanden wordt beschouwd als de perfecte bestemming voor diegene die voor het eerst gaan zeilen in de Caribbean. De zee tussen de eilanden is kalm en er staat een constante passaatwind. Het gebied is super en de talloze eilanden liggen op zicht wat het navigeren makkelijk maakt. Ook ervaren zeilers zullen zich vermaken met het ontdekken van de vele ankerbaaien en typische Caribische dorpjes en bijvoorbeeld het koraaleiland Anegana.


Zeilen in de zon doe je vanaf November t/m Augustus. Je vliegt via Antiqua naar Tortola met bijvoorbeeld British airways. Klik hier voor een overzicht van onze beschikbare zeiljachten en prijzen!


Martinique

Martinique is de definitie van een verfijnd Frans-Caribisch eiland - trendy en elegant en met een overvloed aan flora en fauna. Gevuld met ruïnes en monumenten, is Martinique altijd Frans geweest met een paar onderbrekingen sinds 1635. Martinique biedt prachtige stranden, heerlijk eten, regenwouden en fantastische zeil omstandigheden voor een onvergetelijke zeilvakantie!


Aanvankelijk werd Martinique bevolkt door indianen. Ontdekkingsreiziger Columbus ontdekte Martinique op 15 juni 1502. In 1635 landden Franse kolonisten op het eiland. Oorspronkelijk werd het eiland bewoond door de Carib Indiananen. Zij gaven dit eiland terecht de naam Madinina wat Bloemeneiland betekent. Martinique is nog steeds beroemd om zijn prachtige botanische tuinen, overdadige flora, regenwoud, Creoolse sfeer en de fraaie witte stranden.


Vanuit Martinique zeil je met onze zeiltochten naar St Lucia, St Vincent en de Grenadines. Martinique is als enig eiland Frans en de overige eilanden zijn voormalige engelse koloniën. Je merkt de Franse en Engelse invloeden in het dagelijks leven op het eiland maar door de ontspannen Latijns-Amerikaanse sfeer met reggae en salsa muziek waan je je direct in de Caribbean!


Vanaf Martinique zeil je via de omliggende eilanden van St Lucia naar bijvoorbeeld St Vincent en de Grenadines. Deze eilanden groep vormt een onderdeel van de Bovenwindse eilanden. St Vincent is het grootste eiland, waar 95 procent van de bevolking woont en werkt. De andere 31 eilandjes bestaan vrijwel alleen uit tropische zandstrandjes, palmbomen en rotspartijen. Deze eilandjes zijn, los van kleine authentieke vissersdorpjes, vrijwel onbewoond. In 1675 spoelden de eerste niet-Caribische bezoekers aan op de kust. Deze slaven waren de enige overlevenden van de schipbreuk van een Nederlands schip. Zij werden moeiteloos in de maatschappij opgenomen en hun nabestaanden leven nog altijd op de eilanden.


Het eten op Saint Vincent en de Grenadines wordt gekenmerkt door tropische vruchten, vers gevangen vis en brood. Wat je zeker moet proberen is Bul Jol. Een geroosterde broodvrucht, geserveerd met vis, tomaten en uien. Een lokaal drankje is de Captain Bligh Rum en een lagerbier genaamd Hairoun.

Binnen de eilanden groep van St Vincent en de Grenadines liggen de Tobago Cays. Deze vijf kleine eilanden worden gezien als de kroon van St Vincent en de Grenadines. De rotsachtige eilandjes begroeid met cactussen, zijn omgeven door koraalriffen en het helderste turkooizen water. De Tobago Cays zijn een nationaal park waar je fantastisch kan zeilen, zwemmen en snorkelen!


Om te zeilen in dit prachtige gebied vertrek je vanuit Le Marin. Martinique is relatief eenvoudig te bereiken. Je vliegt vanaf schiphol via Parijs naar Martinique. Je zeilt hier zeer zonnig en aangenaam vanaf November  t/m eind Augustus. De passaatwind vanuit het oosten is tussen de 4-7 beaufort. Je wisselt af tussen authentieke vissersdorpjes, stadjes en prachtige baaien!


Klik hier voor onze beschikbare zeiljachten, catamarans, prijzen en aanbiedingen. Klik hier om je persoonlijke zeilvakantie offerte aan te vragen!