Home
Voor al onze informatie en Boekingen:
Info@zeilvakantie.nl
+31 (0)6 1876 3470

OFFERTE AANVRAGEN >>

ZEILVAKANTIE.NL

De beste aanbieding voor iedere zeilvakantie

Klik hier voor alle prijzen en beschikbare jachten per bestemming!
In Mallorca en Zuid-Frankrijk boek je de volgende zeilvakanties!

- Zelfstandig zeilen
- Jachtverhuur met schipper
- Zeilinstructie
- Zeilvakantie voor groepen
TIP!
Vanuit Mallorca kan je het hele jaar door zeilen in de zon !!
Altijd de beste aanbieding voor uw zeilvakantie!

Zeilen in Mallorca en Zuid-Frankrijk


Kroatië - Griekenland - Italië en Sardinië - Caribbean - Prijslijst


Mallorca en de Balearen


Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee behorende tot Spanje. De oppervlakte bedraagt 3640 km² en er wonen circa 846.000 mensen. De hoofdstad is Palma de Mallorca, dat tevens de hoofdstad van de Balearen is. De officiële talen zijn het Catalaans en het Spaans; de lokale Catalaanse spreektaal heet het Mallorquín.


Mallorca heeft een gevarieerde kustlijn van uitgestrekte zandstranden en talloze baaitjes tot aan steile kliffen. De constante wind vanuit het noord westen zorgt ervoor dat je de overige eilanden van de Balearen binnen bereik liggen en ontdekt kunnen worden.


Menorca is het op een na grootste eiland van de eilandengroep de Balearen en het meest oostelijke puntje van Spanje. De naam is afkomstig van het Latijn, insula minor, wat "kleiner eiland" betekent. Met name is het eiland kleiner dan het nabijgelegen eiland Mallorca. De noord- en zuidkust zijn heel verschillend van karakter. De Noordkust kenmerkt zich door zijn 'fjorden', bizarre rotsformaties en onregelmatige kustlijn die kan bogen op een aantal natuurlijke havens. Aan de zuidzijde wordt de kust gekenmerkt door een regelmatige kust met kleine baaien, beboste dalen en veel stranden. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Toro en torent 357 meter boven het eiland uit. Op de top van deze berg staat het klooster Verge de Gràcia.


Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het ligt circa 7 kilometer ten zuiden van Ibiza, is 19 kilometer lang, en heeft circa negenduizend inwoners. Samen met Ibiza en een reeks onbewoonde eilanden vormt Formentera de groep Pitiusen, een soort sub-groep van de Balearen.


Formentera was 4000 voor Chr. al bewoond. De Romeinen noemden het eiland Fruimentera. Omdat de bodem vruchtbaar was en er veel zoet water werd gevonden, gebruikten ze het als graanschuur. Toen de bronnen uitgeput raakten ging ook de landbouw achteruit. Als gevolg van aanvallen door piraten werd het eiland in de 16e eeuw verlaten. Tweehonderd jaar later werd het vanuit Ibiza weer bevolkt


Ibiza is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen: Mallorca en Menorca liggen oostelijker, en het kleinere Formentera ligt ten zuiden van Ibiza. De belangrijkste plaatsen zijn Ibiza stad en San Antonio.

Het eiland Ibiza staat bekend om de aanwezigheid van de vele clubs en bars.  


Het zeilen in dit gebied brengt veel afwisseling tussen rustige eilanden, verlaten baaien en gezellige steden met vele restaurants en bars. De Balearen hebben een typisch middellandse zee klimaat met een aangename temperatuur en wind vanuit het noord westen 2-6 beaufort. De jachthavens in de hoofdsteden zoals Ibiza en Palma de Mallorca zijn duur. TIP! Vanuit Mallorca kan je het hele jaar door zeilen!!


Wanneer je gaat zeilen in dit gebied vertrek je vanuit Palma de Mallorca. Hier vlieg je in circa 3 uur vanaf Nederland naar toe. Klik hier voor de beschikbare zeiljachten en onze prijzen!Zuid-Frankrijk


De Côte d'Azur (of Azurenkust) is de Franse kust aan de Middellandse Zee en een traditioneel vakantiegebied. De Côte d'Azur wordt ook wel de Franse Rivièra genoemd; de eigenlijke Franse Rivièra beslaat alleen het oostelijke deel van de Côte d'Azur, de kust van het oude graafschap Nice, van de monding van de rivier de Var tot en met Menton.

Dit deel van Frankrijk aan de Middellandse zee biedt uitstekende zeilcondities en een zomers klimaat. Een prachtige omgeving met talloze haventjes en baaien omzoomd door pijnbomen. Het heeft een rijke geschiedenis en er is veel cultuur te vinden.


Ten zuiden van de bekende havenplaats St-Tropez ligt onze starthaven Bormes Les Mimosas. Dit kleine plaatsje doet typisch Frans aan met haar stenen huisjes, enorme hoeveelheid trappetjes en steile, nauwe straatjes. Vanaf Bormes Les Mimosas kunt u langs de hele zuidkust van Frankrijk zeilen, om onder meer Côte Varoise en de eilanden Iles d'Or te ontdekken.


De eilanden van Le Levant, Port Cros en Porquerolles liggen op minder dan 15 mijl, maar ook de plaatsen St-Tropez, St-Raphaël en Agay zijn op ongeveer 30 mijl goed bereikbaar. Zo'n 10 mijl verder naar het oosten liggen Cannes en de Iles de Lérins. Vaart u vanuit Bormes naar het westen dan kunt u diverse leuke havens aandoen, zoals Cassis, Calanques, Port-Miou, Morgiou en Sormiou.


Heeft u de tijd en zeilt u twee weken dan liggen de eilanden Corsica en Sardinië ook binnen bereik. De haven Calvi op Corsica ligt op ongeveer 90 mijl vanaf Bormes Les Mimosas.


Zeilen langs de Franse zuidkust kan in aangename temperaturen vanaf Mei t/m eind September. De wind is in de zomer rustig 2-5 beaufort. De mistral wind vanuit het noorden kan wel voor hardere wind zorgen maar komt in de zomer zelden voor.


Je vertrekt vanuit onze starthaven in Bormes Les Mimosas wat te bereiken is met het eigen vervoer of per vliegtuig. We hebben een ruime keus uit comfortabele zeiljachten. Klik hier voor onze beschikbare zeiljachten en onze prijslijsten.