Home
Voor al onze informatie en Boekingen:
Info@zeilvakantie.nl
+31 (0)6 1876 3470

OFFERTE AANVRAGEN >>

ZEILVAKANTIE.NL

De beste aanbieding voor iedere zeilvakantie

Klik hier voor alle prijzen en beschikbare jachten in Italië!
Maak het uzelf makkelijk!

Zeilvakantie.nl verzorgt ook de vliegtickets en transfers naar al onze bestemmingen!

Ook de reisverzekering en annuleringsverzekering!
Zeilen in Italië en Sardinië

Kroatië - Griekenland - Mallorca en Zuid-Frankrijk - Caribbean - Prijslijst

Italië
 
Calabrië en Sicilië
In de teen van de laars vind je de regio Calabria; samen met Basilicata de meest ongerepte en onbedorven regio van Italië. Niet zo verwonderlijk, want het is een droge, ruige streek met de laatste uitlopers van de Apennijnen.

Aan de zuidkant van de laars ligt de Ionische Zee die vooral fraaie zandstranden biedt waar nog weinig toeristen komen. Aan de Thyrreense kant zijn de kusten bij Sicilië, aan de Straat van Messina, en Tropea onvergetelijk. In deze visrijke kustwateren wordt er naast sardines en ansjovis, tonijn uit de zee gehaald bij Tropea. Maar de belangrijkste vis die hier gevangen wordt, is de pesce spada, de zwaardvis. In Bagnara wordt er elk jaar in juli een groot feest met een scheepsprocessie aan gewijd. Aan de Ionische kust moet je bij Crotone zijn. Voor alle drie de kusten geldt dat de plaatsen, reeds gesticht in de Griekse tijd, zelf ook heel aardig zijn.

De geschiedenis van Sicilië is die van 'indringers en bezetters'. Ga maar na: Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen, Spanjaarden, Fransen, Duitsers en niet te vergeten (in de ogen van de echte Sicilianen)... Italianen, hebben het strategisch gelegen eiland in de laatste 25 eeuwen overheerst. Er wordt gezegd dat juist deze eeuwenlange buitenlandse overheersing ervoor gezorgd heeft dat de Sicilianen nog steeds een groot aangeboren wantrouwen hebben ontwikkeld voor 'de staat' of 'de overheid'. Deze natuurlijke afkeer heeft er mede voor gezorgd dat de Italiaanse regeringen tot voor kort nooit de broodnodige steun kregen van het Siciliaanse volk bij de bestrijding van de mafia.

Voor de west kust van Calabrië en ten noorden van Sicilië vind je de prachtige eilandengroep de Eolische Eilanden. De Eolische eilanden is een eilandengroep in de Tyrreense zee. Het hoofdeiland Lipari ligt op ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van Sicilië. De Eolische eilanden danken hun naam aan de Griekse Koning der winden; Aeolus. Hij kreeg van Zeus het bestuur over de winden en zou ergens op de eilanden gewoond hebben.

De namen van de zeven eilanden die de archipel telt zijn: Lipari, Vulcano, Stromboli, Panarea, Salina, Alicudi en Filicudi. De eilanden zijn allen ontstaan door vulkanische activiteit. Momenteel heeft alleen Stromboli nog een vulkaan die nog steeds actief is.

Zeilen in Calabrië en Sicilië doe je tussen de vulkaan eilanden. Het is zonnig en aangenaam in de periode begin Mei t/m eind Oktober. De windkracht ligt tussen de 2-6 beaufort. De afstanden tussen de verschillende havens kunnen soms wat lang zijn.

Vertrekken doe je met Zeilvakantie.nl vanuit Tropea, Sant'Agata di Militello of Marsala. Je reist met het vliegtuig of met eigen vervoer. Klik hier voor onze beschikbare zeiljachten en prijslijsten.

Toscane en Elba
De bekendste streek van Italië is voor de meeste Toscana. In het westen strekt Toscana zich uit langs de kust met het Parco naturale della Maremma dat beschikt over de meest ongerepte kust van Italië. In de omgeving van Viareggio vind je mooie kiezel-, zandstranden en mooie baaien waar je heerlijk kunt ankeren en zwemmen.

Elba is het is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en na Sicilië en Sardinië het derde eiland van Italië. De hoofdstad is Portoferraio. Twee massieve vestingen domineren het havenbeeld. Via de Porte a Terra is het oude stadsdeel bereikbaar, bijvoorbeeld de Piazza della Republica, omzoomd door bomen. Via een steil straatje omhoog komt men bij de kerk Santissima Misericorde, vol met marmer.

Hier bevindt zich de gedenkplaat van Napoleon met een kopie van de sarcofaag die in de Dôme des Invalides te Parijs staat. Want hier op Elba werd Napoleon, na zijn afzetting als keizer, met volledige soevereiniteitsrechten neergezet. Daartoe liet hij tussen de twee eerder genoemde vestingen zijn residentie bouwen: het Palazzo Mulini. Hij verbleef er slechts van 4 mei 1814 tot 26 februari 1815. Toen verliet hij het eiland om nog een keer zijn kans te wagen in Frankrijk, maar zonder succes. Na de nederlaag bij Waterloo keerde hij niet meer terug op Elba, maar werd naar Sint-Helena verbannen. In San Martino staat de zomer residentie van Napoleon, een fraaie villa met uitzicht op de stad.

Zeilen voor de kust van Toscane en rond Elba en haar eilanden geven de mogelijk om de afstanden kort te houden. Zo kan je naast het genieten van het zeilen ook genieten van het zwemmen en snorkelen in baaien met mooie stranden en groene heuvels. Zeilen in dit gebied betekend genieten van de cultuur, historie en de geroemde Italiaanse keuken!

Een zeilvakantie in Toscane is zonnig en ontspannen vanaf begin Juni t/m eind Augustus. De wind is tijdens deze periode gemiddeld 2-5 beaufort. Omdat het relatief open zee is kan er bij bepaalde windrichtingen wel enige deining ontstaan. Je wisselt af tussen haventjes en baaien. In het hoogseizoen is het redelijk druk.

Je vertrekt vanuit Piombino op het vaste land of vanuit Portoferraio op het eiland Elba. Piombino ligt op 1350 km vanaf Utrecht en is dus prima te bereiken met het eigen vervoer. TIP! Combineer een zeilvakantie in dit gebied met een vakantie in het prachtige binnenland van Toscana!

Om te gaan zeilen in Toscana vraag je hier vrijblijvend een offerte aan. Voor alle prijzen en vertrekhavens in Italië klik je hier!


Sardinië
Het eiland wordt gekenmerkt door een heuvelachtig binnenland. Het golvende grasland is overdekt met wilde tijm en rozemarijn, mirte, cactusvijgen en Macchiadwergeiken. Voortdurend beschenen door de zon verspreiden deze een heerlijke geur. Het eiland wordt omringd door de Middellandse Zee aan de westkant en de Thyreense Zee aan de oostkant. De kleur van het water is azuurblauw tot smaragd groen.

Het eiland is in de loop der eeuwen door vele zeevarende volken overheerst. Door de geïsoleerde ligging van het eiland heeft Sardinië toch een eigen cultuur kunnen behouden. De taal, het Sardisch, wordt als een Italiaanse taal beschouwd (geen dialect!) en is voor de bewoners van het vasteland onverstaanbaar; de taal is het dichtst bij het oorspronkelijke Latijn gebleven.

De Costa Smeralda aan de noordkust is erg mooi en de authentieke uitstraling wordt er zorgvuldig gecultiveerd maar de stad Porto Cervo met de ontelbare, dure boetieks, nachtclubs en restaurants is toch vooral een speelplaats voor diegene die opzoek zijn naar luxe.. De meest bekende en drukst bezochte stranden liggen in het Noordoosten aan de bekende Costa Smeralda. Naast uitgestrekte zandstranden kent de kust ook stille baaien en grotten.

Ben je op zoek naar minder drukke, mooie ongerepte stranden, kun je het beste gaan zoeken (en vinden) in de omgeving van de Golfo di Orosei (oostkust) en het plaatsje Cala Gonone ten oosten van Nuoro. Een leuk plaatsje met prachtige stranden en spectaculaire baaien en grotten. Je kunt hier fantastisch duiken en mooie wandelingen maken. Vertrek dan wel vroeg in de ochtend want tegen de middag is de temperatuur hoog opgelopen; dan moet je zorgen dat je in het water ligt.

Vanuit Sardinië is het mogelijk om door het Arcipelago La Maddalena richting Corsica te zeilen. De archipel bestaat uit 7 eilanden en zijn geliefd bij zeilers vanwege het ongerepte natuurschoon en de smaragdgroene wateren. Tussen de eilanden vind je vele baaien en kleine stranden. Een goede kennis van navigatie is in dit gebied vereist.

In Sardinië zeil je lekker in de zon vanaf Mei t/m Oktober. De windkracht varieert van 2-7 beaufort. De Mistral wind kan zorgen voor lagere temperaturen en hardere wind. Je zeilvakantie start je vanuit Portisco aan de noordoost kant van Sardinië. De marina ligt vlakbij de luchthaven van Olbia.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor een zeilvakantie vanuit Sardinië. Voor alle prijzen en vertrekhavens in Italië klik je hier! Of neem contact met ons op!
In Italië en Sardinië boek je de volgende zeilvakanties!
- Flottileje zeilen
- Zelfstandig zeilen
-Meezeilvakanties
- Zeiljachtverhuur met schipper
- Zeilinstructie
- Zeilvakantie voor groepen
Betaalbare CWO zeilcursussen?
Ga naar de bij ons aangesloten CWO zeilschool in Muiden! klik