Home
Voor al onze informatie en Boekingen:
Info@zeilvakantie.nl
+31 (0)6 1876 3470

OFFERTE AANVRAGEN >>

ZEILVAKANTIE.NL

De beste aanbieding voor iedere zeilvakantie
Flottielje zeilen in Italië

Flottielje zeilen in Kroatië - Flottielje zeilen in Griekenland - Prijslijst

Informatie

Ontdek met de Italië Flottielje van Zeilvakantie.nl ook de prachtige eindeloze kusten en verscholen baaien van de zuid-west kant van Italië! Je vertrekt vanuit de levendige havenstad Salerno en ontdekt de kusten, baaien en vele eilanden die deze regio rijk is.

De provincie Salerno is landschappelijk gezien erg veelzijdig. In het uiterste noordwesten ligt de Amalfitaanse Kust. Dit is hèt paradepaardje van Salerno. De ruige kust is wereldwijd beroemd en staat op de lijst van Werelderfgoederen van Unesco.

De Amalfitaanse Kust behoort tot de mooiste kusten ter wereld. De rotswanden duiken vaak loodrecht het water in. De kust is vernoemd naar de plaats Amalfi dat lange tijd een zelfstandige republiek was.
Het wapen van de stad prijkt nog steeds op de maritieme vlag van Italië.

De Arabisch-Normandische Dom met zijn hoge trap is het meest opvallende bouwwerk in het centrum. Positano is de andere belangrijke plaats aan de kust. De kerk Santa Maria Assunta heeft een kleurrijke majolica koepel. De plaats heeft ook een van de grotere stranden aan de kust. Ten zuiden van Salerno, op de Piano del Sele ligt Paestum met zijn zeer goed bewaard gebleven Griekse tempels.

Het binnenland van de Cilento is zeer dunbevolkt en heeft de status van nationaal park. De kust is rotsachtig en wordt naar het zuiden toe steeds ruiger. Rond de kaap van Palinuro liggen enkele grotten die met een boot te bezoeken zijn.

Voor de kust vind je de vele eilanden van een vulkanisch archipel. Je maakt mooie oversteken naar de eilanden Stromboli, Lipari, Salina en Vulcano. Stromboli is het meest actief en regelmatig zie je een rookpluim uit de top van het eiland komen.

Tijdens deze avontuurlijke flottielje wissel je af tussen kleine dorpjes, rustieke baaien en levendige steden.
In de zomermaanden zeil je hier zonnig en aangenaam. Gemiddeld is de wind tussen de 2-5 bft.
De afstanden variëren van 10 tot 30 mijl. Onderweg heb je veel vrijheid en heb je vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van een verfrissende duik in helder blauw water, een lunch en de omgeving.

Vertrekdata

In het hoogseizoen varen we 1 en 2-weekse routes. De vertrekdatum voor onze flottielje aankomende zomer vanuit Salerno is 15 Juli 2017. Tijdens deze schitterende 2-weekse flottielje zeil je langs de Cilento en Amalfi kust. Je zeilt langs eilanden zoals Capri en bezoekt bijzondere stadjes zoals Amalfi.

Met betrekking tot het vaarbewijs kent Italië dezelfde regels als in Nederland. Dit houdt in dat bij zeiljachten kleiner dan 15 meter geen vaarbewijs verplichting is. Alle schepen die mee zeilen in de flottielje voldoen hieraan. Voldoende zeilervaring is natuurlijk wel nodig.

Wil je graag flottielje zeilen maar te weinig ervaring? Neem dan een ervaren schipper van Zeilvakantie.nl mee aan boord voor een ontspannen vakantie voor iedereen. Je kan ook starten met een zeil-opleiding bij onze zeilschool of je boekt een meezeilvakantie in Italië.

Heen- en terugreis

De vertrekhaven in de stad Salerno is het best te bereiken met het vliegtuig maar met de auto is ook mogelijk. Met bijvoorbeeld Transavia (Amsterdam), Ryanair (Brussel) of AirBerlin (Düsseldorf) vlieg je snel en relatief goedkoop naar Napels. Zeilvakantie.nl regelt uiteraard de transfer van en naar de luchthaven. Voor meer informatie ga je naar onze vliegtickets pagina.

Ga je mee?

Wij hebben voor deze flottielje meerdere jachten met 2,3 of 4 hutten beschikbaar. Voor een persoonlijke offerte neemt u contact met ons op via info@zeilvakantie.nl of u belt ons. Voor de beschikbare jachten en prijzen ga je naar onze prijslijst.

Route

Nieuwsgierig welke dorpjes,stadjes en eilanden je allemaal gaat bezoeken? Neem dan alvast een kijkje bij de voorbeeld route van onze Italië flottielje.


Waarom flottielje zeilen met zeilvakantie.nl?

1) Gezelligheid
2) Fantastisch voor kinderen
3) Zowel 1 als 2 weekse tochten
4) Altijd een plekje in de haven
5) Plaatselijke informatie en tips
6) Alle feedback waar nodig
7) Advies en hulp bij inchecken
8) Elke dag is een nieuw avontuur
9) Pittoreske dorpjes en baaien
10) ALLE VRIJHEID !!!
In Italië boek je bij zeilvakantie.nl:
- Flottielje zeilen
- Meezeilen
- Jachtverhuur
- Verhuur met schipper
Zeilvakantie Italië Zeilen in Italië