Home
Voor al onze informatie en Boekingen:
Info@zeilvakantie.nl
+31 (0)6 1876 3470

OFFERTE AANVRAGEN >>

ZEILVAKANTIE.NL

De beste aanbieding voor iedere zeilvakantie

Klik hier voor alle prijzen en beschikbare jachten per bestemming!
Zeilen in Griekenland

Kroatië - Italië en Sardinië - Mallorca en Zuid-Frankrijk - Caribbean - Prijslijst

Griekenland

De Saronische en Argolische golf
liggen ten westen van de Cycladen en ten oosten van Peloponnissos.
Negen grotere eilanden liggen verspreid in de golf. De eilanden zijn deels groen en bosrijk en kennen vele baaien en pittoreske dorpjes.

De belangrijkste eilanden in deze regio zijn Aegina, Poros, Hydra en Spetses. Het groene Spetses is het meest zuidelijk gelegen eiland van het Saronische Archipel. Het uitgestrekte hoofdstadje Spetses ligt rond een beschutte haven. De fraai versierde huizen en de met kiezelstenen gedecoreerde straatjes herinneren aan de glorie van weleer.

Het kleine, rustige eiland Poros ligt dicht tegen de Peloponessos aan. De witgekalkte huizen van de hoofdstad Poros liggen tegen een kegelvormige helling. Er is een levendige haven, en er zijn veel taverna's en terrassen. Lees meer.......(klik)

In de Saronische en Argolische golf zeil je vanaf April t/m eind Oktober. Het gebied is toegankelijk en de temperatuur is aangenaam. De wind over het algemeen tussen 2-5 beaufort. Voor een geslaagde zeilvakantie in de Saronische en Argolische golf vertrek je met Zeilvakantie.nl vanuit Athene.

De Cycladen
liggen ten zuidoosten van Athene en bestaan uit 34 eilanden. Karakteristiek voor de Cycladeneilanden zijn de witte kubusvormige huisjes, de talrijke windmolentjes, duiventillen en pittoreske kerkjes. De eilanden zijn rotsachtig, maar het vruchtbare Naxos en het noordelijk gelegen Andros hebben veel natuurschoon. Santorini is een heel romantisch eiland met een bijzondere vorm. Het bedevaartseiland Tinos wordt jaarlijks bezocht door vele gelovigen. Mykonos is een absolute uitgaanstopper, terwijl je pure rust kunt vinden op de kleinere eilanden, zoals Sifnos of Antiparos. Lees meer......(klik)

In de Cycladen zeil je het best vanaf Mei t/m November. In de Cycladen staat gemiddeld de meeste wind. In de maanden Juli en Augustus kan het hard waaien. De gemiddelde wind ligt in deze periode tussen de
3-8 beaufort. De afstanden tussen de verschillende eilanden en havens zijn groter dan onze andere bestemmingen in Griekenland. Om te zeilen in de Cycladen vertrek je vanuit Athene of Paros.  

De Ionische eilandengroep
omvat de eilanden Corfu, Paxi, Lefkas, Ithaki, Kefalonia, Zakinthos en Kithira. Deze eilandenreeks ligt tussen Griekenland en Italie. Dat is duidelijk te merken, de eilandbewoners zijn dol op bloemen en muziek. Van de zeven eilanden biedt Corfu en Lefkas de meeste mogelijkheden. De eilanden hebben een prachtige natuur, goede zeilomstandigheden en oude steden. De gevarieerde landschappen en de overdadige groene en weelderige natuur maken de eilanden geliefd bij menig natuurliefhebber. Alleen Kithira is een rotsachtig en vrij kaal eiland.   

Het zeilgebied is zomers, ontspannen en aangenaam vanaf Juni t/m eind September. Veel mooie baaien waar je kan overnachten en pittoreske dorpjes. De gemiddelde wind is over het algemeen 2-5 beaufort. Om te zeilen tussen de Ionische eilanden vertrek je vanuit Corfu en Lefkas. Ook voor onze flottieljes in Griekenland vertrek je vanuit Corfu of Lefkas!

De Dodecanesos
De eilanden van de Dodekanessos (letterlijk 'twaalf eilanden') liggen ten zuiden van de Noord Egeïsche eilanden en ten oosten van de Cycladen. In werkelijkheid zijn het er veel meer!
De groep telt vier grotere eilanden (Rhodos, Karpathos, Kos en Kalymnos) en veertien kleinere eilanden o.a. Astypalaia, , Karpathos, Kastelorizo, Lipsi, Leros, Nisyros, Patmos, Symi, Tilos, Halki.

Verder vallen een aantal onbewoonde rotsformaties ook onder deze groep. Toeristisch gezien zijn Rhodos, Kos, Patmos, Leros en Kalimnos de belangrijkste eilanden.

Rhodos en Kos bieden een grote variëteit aan culturele bezienswaardigheden, excursies, uitgaans- en sportmogelijkheden. Patmos, Kalimnos en Leros volgen als goede tweede. Het meest groene eiland is Rhodos. De overige eilanden bieden voornamelijk rust en een oorspronkelijk sfeertje. Lees meer.....(klik)

Zeilen in de Dodecaneses doe je ontspannen, zomers en aangenaam vanaf April t/m eind Oktober. De wind is over het algemeen tussen de 3-6 beaufort. Veel cultuur en nachtleven op de eilanden. Voor een zeilvakantie in de Dodecanesos vertrek je vanuit Rhodos, Kos of Samos.

De Sporaden
Tegenover Pilion bevinden zich de Sporaden; groene eilanden met gouden stranden. Schilderachtige dorpjes, kastelen, kerken en kloosters zijn elementen die unieke beelden op deze eilandengroep vormen.
Het woord ‘Sporaden’ betekent bezaaid. De eilandengroep is bewoond vanaf de 10e eeuw voor Christus en kende grote welvaart tussen 3e en de 2e eeuw.

De vier bewoonde eilanden van de Sporaden zijn Skiathos, Skopelos, Alonissos en Skiros. De eerste drie eilanden liggen naast elkaar, niet zo ver van de kust van Thessalië. Skiros ligt oostelijker ter hoogte van Kimi (Evia) en hoort officieel bij de provincie van Evia. Alle vier de eilanden hebben een heuvelachtig karakter; Skiathos en Skopelos zijn echter meer bebost. Rustzoekers kunnen op alle vier de eilanden terecht. Alonissos is het minst bezochte eiland van de vier. Lees meer.....(klik)

Wanneer je gaat zeilen in de Sporaden vertrek je vanuit Skiathos. De wind die je kan verwachten is tussen de 2-5 Beaufort. Kleurrijke dorpjes en idyllische eilanden. Zeilen kan je vanaf Juni t/m eind September.

Klik hier voor alle zeiljachten, prijslijsten en vertrekhavens!

(bron: gnto.nl)
In Griekenland boek je de volgende zeilvakanties!

- Flottielje zeilen
- Zelfstandig zeilen
- Meezeilvakanties
- Jachtverhuur met schipper
- Zeilinstructie